Bring The Action

Tätt toppmöte att vänta

Inter hade en fantastisk höstsäsong bakom sig tills vi klev in i december. Några jobbiga poängtapp i ligan tillsammans med ett chockartat uttåg ur Champions League gör att vi får se tillbaka på hösten med en bitter eftersmak för Inters del. Spelmässigt måste man berömma Spalletti för det han lyckas göra med laget. Det är ett helt annat lugn med bollen och framförallt finns en plan i defensiven som dragit ner antalet insläppta mål. Det är viktigt att påpeka att Nainggolan saknas på mittfältet. Han är normalt en tvåvägsspelare som kan vara den avgörande faktorn i den här typen av matcher.

Napoli gick ett liknande öde tillmötes i Champions League då Milik sånär sköt Napoli vidare mot Liverpool. Istället får man fokusera på ligan och Europa League under våren. Napoli har stått för en fantastisk höst i Serie A! De enda förlusterna har kommit mot Sampdoria och Juventus och man har bara förlorat en av sina 15 senaste tävlingsmatcher. Den förlusten var den nämnda mot Liverpool borta – knappast något att skämmas för. Försvararen Chiriches är borta till början av mars men i övrigt ser det bra ut på skadefronten för gästerna.

Båda klubbarna har spelat relativt målsnåla matcher när det bjudits på kvalitativt motstånd. Inters försvar har varit riktigt stabilt. Ancelotti är på sitt håll lite av en pragmatiker när det blir den här typen av tuffa bortamatcher; att Napoli ska bjuda på någonting känns långsökt. Av de sex senaste matcherna inbördes har faktiskt fyra gått under 2,5 mål – trots att det har varit mer offensivt lagde upplagor. Ett uppstyrt försvar hos både Inter och gästerna får oss att tro på ett liknande scenario här och under 2,5 mål spelas till oddset 1.83*.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.