Bring The Action

Seriefinal i Bundesliga och vi har en vass spelidé!

Ett riktigt roligt ”Borussia-möte” väntar på fredagskvällen i Bundesliga. Det är dessutom seriefinal när ledande Borussia Dortmund gästas av ett Mönchengladbach som också har sett klart vasst ut.

Dortmund åkte på sin första ligaförlust i förra omgången när man mötte Fortuna Düsseldorf på bortagräs. Överraskande att man kammade noll där! Det såg annars ut att börja bra med ett mål ifrån Marco Reus men det blev tveksamt bortdömt för offside. Dortmund fortsatte sedan att skapa chanser utan utdelning och som en blixt från klar himmel gjorde Fortuna istället 1-0. Då ändrades matchbilden och det var i slutändan en av Dortmunds sämsta insatser hittills. Skadeläget är positivt med endast Diallo och Rode som frågetecken inför matchen.

Nu får hemmalaget alltså chansen att revanschera sig direkt här i en tidig seriefinal mot tvåan Mönchengladbach. Gästerna har varit strålande under säsongen och växt fram till allvarliga utmanare om titeln. Hemmaspelet är den största anledningen till detta då man har vunnit samtliga matcher på hemmaplan och gjort minst två mål framåt i samtliga. Bortaspelet har varit en annan historia då man bara har vunnit två av åtta möjliga matcher hittills. Segrarna har dock kommit mot starka hemmalag som Werder Bremen och ”jätten” Bayern München. Nu är frågan om man kan höja sig ännu en gång när motståndet går upp en nivå mot serieledaren.

Visst har Dortmund varit fenomenalt hittills men smekmånaden tycks vara över för managern Favre. Allt eftersom vintern närmat sig har intensiteten i Dortmunds spel droppat några procent varje match. Man kan se en klar skillnad från hur det såg ut för bara någon månad sedan. Kommer Favre att ordna en vändning innan juluppehållet när han nu ställs mot sin gamla klubb? Det lutar väl åt det med tanke på hemmaplansfördelen och den starka startelvan men favoritoddsen lockar inte. Det kan bli ganska jämnt och då är Gladbach +1.25 (asian) ett riktigt fint spelval till oddset 1.71*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.