Bring The Action

Färjestad firar jul i topp

Färjestad staplade segrar innan uppehållet och har god chans att fira jul som serieledare i SHL – på onsdagen säger vi riktigt bra chans hemma mot Örebro!

Som så många gånger förr fick Färjestad en ganska trög start på säsongen och det började grymtas i Karlstad. Sakta men säkert har dock laget jobbat upp sig, trots en del skadeproblem, och innan landslagsuppehållet visade värmlänningarna upp en snygg segersvit på fem raka. Klasskeepern Svensson spikade igen mot både Luleå och Linköping och det känns stabilt kring laget.

Nu väntar derbydoftande duell mot Örebro, ett Örebro som inte helt oväntat bytte tränare för en tid sedan och fick snabb effekt: 7-1 hemma mot Frölunda i första matchen efter skiftet! Sedan kom dock Örebro snabbt ner på jorden, hemmaförlust mot Malmö, och det har ju varit ojämnt hela säsongen. Att hitta stabilitet är den stora utmaningen för den nya tränartrojkan – och det har visat sig svårt i denna klubb.

För två månader sedan vann Färjestad klart borta mot Örebro, vilket blev startskottet på Färjestads lyft – att Örebro nu ska hitta revanschen är långsökt. Ett stabilt Färjestad går för serieledningen och vi säger stark chans ikväll – hemmasegern till 1,62* är ett sunt favoritspel!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.