Bring The Action

Gladbach förlänger sviten

Spelet hackade till en början för serietvåan Borussia Mönchengladbach i deras förra hemmamatch. När Raffael introducerades i matchen var det dock allt som behövdes. Efter slutsignalen gått kunde man läsa 3-0 till Gladbach på resultattavlan. Segern innebar lagets tionde(!) raka hemmaseger i Bundesliga. Det var även den tolfte raka hemmamatchen man gjorde minst två mål i. Bortaspelet har inte varit lika roligt med en seger på fyra senaste matcherna men visst ser det fortsatt uppåt ut.

Nürnberg förlorade i fredags mot Wolfsburg på hemmaplan efter att två sena mål fällde avgörandet. Det innebär att man har fått med sig blott en poäng ifrån de fyra senaste matcherna. Hotet ifrån nedflyttningsstrecket ser alltmer ut som något man får vänja sig vid. Nürnberg gjorde ett aktivt val i somras att fortsätta satsa på den unga truppen och inte plocka in några dyra eller profilstarka spelare. Istället försöker man att lita på Köllners tränarförmåga att förädla talangen. Just nu verkar man få ta konsekvenserna av det beslutet och frågan är om vi inte får se några förändringar under januarifönstret i jakten på nytt kontrakt.

Det här är ingen rolig arena att åka till för Nürnberg som ju har svårt att rå på även sämre lag för dagen. Gladbach har en imponerande bredd som gör att man kan välja olika spelartyper sett till hur matchen utvecklar sig. Det är en lyxvara för vilken manager som helst och Hecking är säkerligen nöjd när han vänder sig om mot sin bänk. Det ska vara klasskillnad för stunden mellan dessa två lag. Tvåmålsseger i sikte och Mönchengladbach -1.5 lockar till oddset 2.05*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.