Bring The Action

Form slår klass i Serie A

Tabellfemman Lazio gästar på måndagskvällen emot tiondeplacerade Atalanta. Efter den fina Serie A-inledningen ifrån Atalanta hade man en svacka på drygt en och en halv månad utan seger. Nu är man tillbaka i fint slag igen med sex segrar på de åtta senaste matcherna. Förra omgången lämnade man Udine med tre poäng och ett hattrick från formstarke Zapata i bagaget. Atalanta har en stark trupp och hör hemma på tabellens övre halva. Man körde exempelvis över Inter hemma bara för några omgångar sedan. Framförallt offensiven är något att lyfta fram hos Bergamo-klubben som på hemmaplan kan slå alla lag i serien.

Lazio ligger visserligen femma i ligan men det har nu gått sex raka matcher utan seger. Senast i ligan, mot Sampdoria, var man en man mer och fick in ett ledningsmåls på tilläggstid men kunde ändå inte reda ut tre poäng. Med många klasspelare i startelvan kommer det alltid finnas möjligheter till vinst men bollen studsar inte Lazios väg för stunden.

Atalantas skadeläge inför matchen är näst intill optimalt. Den enda som saknas är Vernier, som tros vara tillbaka från sin knäskada någon gång i januari. För Lazio ser det inte lika ljust ut… Lucas Leiva missar matchen medan Badelj och Milinkovic-Savic är stora frågetecken vilket skulle göra det tunt på mittfältet.

Atalanta har fördelen av hemmaplan, bättre form och ett bättre truppläge. Det har inte funnits många godare möjligheter i modern tid för Atalanta att inkassera en seger mot Lazio. Mycket pekar på att man löser uppgiften och ettan är tagen till oddset 2.15!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.