Bring The Action

Franskt målkalas? Oui!

Lyon ligger bara fyra i franska ligan vilket på vårkanten skulle ses som en liten besvikelse för klubben. Skulle man vinna här har man dock chansen att avancera upp till Ligue 1:s andraplats (förutsatt att Montpellier inte vinner sin match). Lyon saknar den irrationella mittfältaren Cornet men han har bara visat sig nyttig i Champions League-spelet. I ligan har man kunnat räkna hans godkända insatser på en hand så inget större minus trots allt. Defensiven är fortsatt ett orosmoment för startelvan då man har svårt att hitta en balans i uppställningen när konstruktive Fekir tar en av positionerna på mittfältet. Det blir alltid för defensivt – eller framförallt för offensivt.

Monaco har inte mindre än 12 skador i truppen!! Thierry Henry har inte fått någon lätt uppgift efter att han tog över klubben. Man ligger dessutom på nedflyttningsplats men vid seger här kan man ta sig upp på säker mark igen. Spelet har börjat sätta sig bättre och såväl Caen som Amiens har besegrats på slutet. Det borde ha blivit en seger mot Montpellier också men man släppte in två mål under de sista tio minuterna i en match man ägde. Tack vare skadebekymren har Henry haft ett dilemma att välja startelva till varje omgång. En handfull tonåringar har fått chansen vilket såklart kan vara positivt men flera av dem saknar erfarenhet på denna nivå. Det är svårt att tro på något större lyft just nu men visst får Lyon se upp bakåt.

Monacos defensiv kommer att få det väldigt svårt att hålla tätt mot Lyons breda offensiva arsenal. Fekir och Memphis kan lösa upp de flesta försvaren i Europa vilket flera lag – inte minst magnifika Manchester City – fått känna prov på under hösten. Samtidigt är gästerna aldrig helt ofarliga framåt; i synnerhet så länge Falcao spelar. Över 3 mål (asian, insatsen tillbaka vid exakt tre mål) gillas till oddset 1.75*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.