Bring The Action

Rögle liras i Skåne-derbyt

Full SHL-omgång på torsdagen där kvällens hetaste match spelas i Malmö: det är derbydags och vi gillar läget för lillebror Rögle!

För Malmö är det tätt på given. I tisdags var man ju i Tyskland för CHL-kvartsfinal mot München. Det blev förlust med 1-2 i en tight match och visst tar CHL-äventyret en del kraft. I förra SHL-omgången släppte man sent in avgörandet i Linköping – givetvis surt men insatsen var platt, Malmö noterades bara för 15 skott på mål. Har sakta men säkert tappat i tabellen och det går inte att vara särskilt förvånad – det kan vara värt att påminna om att Malmö inte på något sätt tippades i toppstriden inför säsongen.

Rögle har ett stimulerande läge ikväll: seger skulle dels innebära att man tystar arenan, dels att man kommer ikapp Malmö i tabellen. Rögle har ju haft en positiv utveckling efter att, precis som förra säsongen, fått en helt bedrövlig start. Sju segrar på åtta matcher för en tid sedan gav ju dock såklart ett jättelyft och även om man svalnat en aning på sistone håller vi fortfarande formen som vass, hade marginalerna på fel sida i de knappa förlusterna mot HV 71 och Luleå förra veckan.

Knapp Malmö-seger i säsongens första derby men sedan dess har det hänt en hel del, i Rögles favör. Vi gillar läget för Rögle att plocka säsongens kanske skönaste seger – derbytvåan liras till 2,95*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.