Bring The Action

Speldraget är mycket bättre än formraden visar!

Inför kvällens match kallar vi Bournemouth formstarkt trots att man faktiskt har fyra(!) raka förluster i ryggen. Dessa förluster har dock, förutom Newcastle borta, kommit mot Manchester C, Arsenal och Manchester U. En gemensam nämnare för dessa är att man har gjort mål i samtliga nederlag. Offensiven är det inget fel på men när motståndet blir tuffare tenderar defensiven att hålla en lite för låg nivå.

Huddersfield kan knappast räknas som ”tufft motstånd” och man har haft förtvivlat svårt med målskyttet under hösten. Laget saknar någon utpräglad nummer nio som håller för spel i Premier League och inte heller den uppbackande kreativiteten finns där. Istället har det varit fasta situationer som har legat bakom många av farligheterna som man skapat under hösten. Den tunna målproduktionen gör det onekligen svårt att vinna matcher. Även om man tagit sig upp ovanför strecket nu är känslan att man får det svårt att hålla sig kvar där om det inte görs några värvningar i januari.

Bournemouth har spelat bra vid sina förluster på slutet. Det är inte så att formen försvunnit helt och man ligger fortfarande nia tack vare den starka poängskörden under inledningen av säsongen. Nu har man en tacksam uppgift på hemmaplan mot ett offensivt svagt Huddersfield. Därefter väntar återigen toppmotstånd i form av Liverpool – viktigt att vinna nu och ettan gillas till oddset 1.76*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.