Bring The Action

Chicago rasar vidare i Anaheim

Det går extremt tungt för det gamla mästarlaget Chicago och tränarbytet nyligen har inte givit någon effekt – när man nu gästar ett formstarkt Anaheim är nästa Chicago-förlust att vänta.

Även för Anaheim har hösten varit ganska tuff, mycket beroende på ett skadeläge som långa stunder varit eländigt. Nu har Ducks dock hittat en riktigt bra period: kommer från fyra raka bortasegrar där den senaste var den allra läckraste. Låg under med 1-5 i Washington men stod till slut som segrare med 6-5 – en ruskigt häftig prestation och givetvis en rejäl ”boost”. Anaheim är på rätt sida strecket och kommer nu hem med självförtroende efter bortaturnén.

Något vidare självförtroende är det dock inte hos Chicago, som förlorar vidare. För en tid sedan kickades den trefaldige mästarcoachen Quennville men den tidigare Mora-tränaren Jeremy Colliton har inte gjort några underverk i sitt första NHL-uppdrag. Sedan Colliton tog över har Chicago bara vunnit tre av 13 matcher. Baklängesmålen forsar in och på bortais har Chicago faktiskt bara en seger under ordinarie tid, på 15 försök.

Att ett iskallt Chicago nu ska vända trenden borta mot ett hett Anaheim är svårt att räkna med – vi håller Anaheim som en bra vinnare i gryningen till 2,05*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.