Bring The Action

Högt odds på Evertonpoäng!

Mycket prestige står på spel när Liverpool tar emot Everton hemma på Anfield. Vi har en riktigt vass lösning på derbyt!

Liverpool ligger tvåa i Premier League med visst häng på förstaplatsen. Ändå finns det anledning till oro hos hemmalaget inför det här mötet. Formkurvan pekar svagt neråt. Borta mot Watford slutade det visserligen med en 3-0-seger men innan 1-0 kom var det en onödigt jämn match för Liverpools del. (Vi såg igår att Watford inte glänser för dagen.) Förlusten mot PSG i veckan gör att Liverpool behöver slå Napoli – troligtvis med två mål – i nästa omgång för att avancera till Champions Leagues gruppspel. Inte den typen av tankar man vill ha med sig in i ett derby och det är svettigt nu med ny veckomatch om bara tre dagar.

Evertons Richarlison har redan prickat in sex mål och då får man räkna in skadefrånvaro på några matcher också. Det är ingen tvekan om att han etablerat sig som en stjärna i Premier League och det här blir hans första riktiga Merseyside-derby. Everton har inte slagit Liverpool sedan 2010 men den här gången är känslan att man möter ”storebror” vid rätt tillfälle. Everton ser nämligen klart formstarkt ut och skadeläget är fint överlag.

Åtta av de tolv derbyna som spelats sedan 2010 har faktiskt slutat oavgjorda. Liverpool har inte varit mycket bättre än Everton spelmässigt den senaste tiden. Gästerna kommer att ge hundra procent i varje närkamp och känslan är att det blir jämnare än oddsen föreslår. Lägg till risken (chansen!) att några hemmakuggar kanske inte får 90 minuter. Tufft att tro på skräll men ett oavgjort resultat i matchen finns att hitta till roliga 4.65* i odds!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.