Bring The Action

Mål i sikte när Schweiz gästar stjärnspäckat Belgien

Belgien har under ganska många år varit ett av världens mest talangfulla lag. Flera av löftena har utvecklats till absoluta toppspelare och under Martinez har det börjat ge resultat. Det räckte till en semifinal i VM efter att man slagit ut storfavoriten Brasilien i en härlig match. Belgien bjöd på en annan av turneringens roligaste matcher när man ställdes mot Japan i åttondelen. Efter VM har man slagit Skottland med 4-0 och Island med 3-0. Spelare som Hazard, Mertens och Lukaku är såna som tränare drömmer om att ha i sin offensiv. Nu saknas De Bruyne men då kliver andran världsklasspelare fram i anfallsspelet.

Schweiz gjorde ett bra VM fram till uttåget mot Sverige. Det visade sig svårt att skapa målchanser mot ett lågt liggande försvar men annars ser vi inte schweizarna som särskilt defensivt lagda. Laget har visat upp ett mångfacetterat anfallsspel med förmåga att göra mål på kontring, fasta situationermen även via den vanliga uppspelsfasen. Mot Belgien kommer det mest att handla om kontringsspel och det finns spelare även för det. Shaqiri och Embolo är utmärkta alternativ för den typen av spelstil och det är inte långsökt att man ”målar” ikväll trots tufft motstånd.

Belgien är det bättre laget men Schweiz går sällan mållöst ifrån en match. Hemmalaget får gälla som favorit men här är det i första hand målspelen som lockar. Med all offensiv kvalitet som finns på planen behövs inte mycket för att det ska bli tre mål eller fler. Över 2,5 mål i matchen betalar 1.60* gånger pengarna.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.