Bring The Action

Björklöven börjar med premiärfest!

Populära Hockeyallsvenskan brakar igång på fredagen och uppe i Umeå brinner det till direkt: Björklöven tar emot MODO i ett laddat derby där Löven brukar trivas utmärkt!

Klassiska Björklöven har en lång väg att vandra innan man är tillbaka på SM-guldnivån från 1987 – men de senaste säsongerna har klubben börjat må bättre vilket också börjat visa sig på isen. Förra säsongen var den bästa på länge och med hjälp av flera meriterade värvningar finns stora förhoppningar om att ta ytterligare kliv den här säsongen. Hemma i Umeå spelar Löven ofta med häftigt tryckt på läktarna och så blir det sannerligen på fredagen: premiären mot rivalen MODO är slutsåld.

Även MODO är reda att lyfta i tabellen. Sedan degraderingen från SHL har ”storklubben” haft några riktigt trötta säsonger men nu siktar man mot toppen. Att Tobias Enström har vänt hem ska förstås kunna innebära massor – men i övrigt ser MODO faktiskt bara måttligt förstärkt ut. Förväntningarna hemma i hockeytokiga Övik skenar snabbt iväg – det kan nog vara läge att lugna sig något…

Statistiken mellan dessa lag är anmärkningsvärd: sex raka segrar för Löven i tävlingsmatcher! Lägg därtill 3-0-seger nu på försäsongen. Vi tycker att Löven ser väl så starkt ut som MODO på pappret – och med tung hemmapublik i ryggen säger vi bra chans till premiärjubel i Umeå. Björklöven liras till 2,30*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.