Bring The Action

Frölunda-Djurgården i stormöte direkt!

Äntligen SHL! Pucken släpp klockan 15:15 på lördagen och premiäromgångens stormöte spelas i Scandinavium: det ständiga topplaget Frölunda får besök av ett uppsnackat Djurgården.

Frölunda har varit starkt flera säsonger i rad. Har slutat topp-3 i grundserien de fem senaste säsongerna och fullträffen kom ju 2016 då man lyfte bucklan. I våras slutade det dock snöpligt med förlusten i kvarten mot Malmö och därmed kan vi räkna med ett revanschsuget Frölunda denna säsong. Lagbygget ser fortsatt lovande ut, med såväl rutin som talang. Genoway är en klassvärvning på backen, Rakshani är ett pålitligt nytillskott och Söderlund kommer att bidra med fart. Vi räknar med att Roger Rönnberg har bra koll på sitt Frölunda, även om spelet i CHL de senaste veckorna varit något ojämnt.

För Djurgården innebar förra säsongen ett rejält lyft. Imponerande med en rolig hockey och slutade tvåa i grundserien, poängen före Frölunda. Slog sedan ut Linköping innan man gick ge sig i en skön semifinal mot Skellefteå. Helt klart en positiv säsong – och nu ska Djurgården ta ytterligare kliv. Ett antal bra spelare har lämnat, som Lundh och Ljungh, men samtidigt har Djurgården svarat för ett par av sommarens tyngsta värvningar i form av Dick Axelsson och Jacob Josefson. Den sistnämnde har varit stekhet i CHL och vi menar att det ser väldigt lovande ut för ”mesta mästarna”.

Frölunda borta är förstås en jättesvår premiär men förra säsongen tog DIF fem poäng av sex möjliga i Scandinavium. Av spelet i CHL att döma håller vi Djurgården som hetare och till 3,30* får Djurgården en rolig premiärpeng!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.