Bring The Action

Bayern blåser på direkt!

Den som tror någonting annat än att Bayern München återigen vinner Bundesliga är ute på djupt vatten. På fredagen kickar säsongen igång och visst kör Bayern över Hoffenheim!

Förra säsongen började ovanligt trögt för Bayern München och coach Ancelotti fick lämna. Gubben Jupp Heynckes kom in och fick ordning på skutan, som seglade iväg med Bundesliga och som dessutom var på vippen att nå Champions League-finalen. Till den här säsongen har det inte hänt särskilt mycket i truppen och många hade nog förväntat sig tyngre nyförvärv. Å andra sidan är kuggarna kvar och vi kan exempelvis räkna med ett gäng revanschsugna Bayern-spelare efter ett tungt VM för deras del.

Hoffenheim kommer från en riktig kanonsäsong där man slutade trea. Det var stor dramatik i slutomgången, där Hoffenheim till slut löste en Champions League-biljett. Att hantera den dubbleringen blir en ny utmaning för klubben och dess unge ”demontränare” Nagelsmann, som kör ett år till i klubben. Vi tvivlar på att Hoffenheim har truppbredden och erfarenheten för att kunna hantera det på bästa sätt.

Sedan Hoffenheim kom upp till Bundesliga säsongen 08/09 har laget aldrig lyckats bortaslå Bayern – och nej, det gör man inte ikväll heller. Bayern visade form direkt när man blåste över Frankfurt med 5-0 i Supercupen och det blir enkelt att räkna med hemmaseger och målrikt ikväll. Seger för Bayern och Ö 3,5 mål i matchen till oddset 1,95* är en bra start på Bundesliga-säsongen!