Bring The Action

Delad pott på Mestalla?!

Högklassig seriepremiär på måndagen: Valencia tar emot Atletico Madrid på Mestalla. Jämn match att vänta och krysset funkar för båda lagen.

Valencia lyfte förra säsongen och det rejält. Efter ett par säsongers ökenvandring var man förra hösten tillbaka i gammalt gott slag, till mångas förvåning. Hängde ganska länge med i den absoluta toppen. Svackan kom under vintern men Valencia fullföljde säsongen bra och fjärdeplatsen var välförtjänt och logisk. Nu har truppen spetsats till ytterligare och fjolåret var knappast något lyckoträff – det är ju på topp-4-nivå Valencia ”ska” vara.

Det ska givetvis även Atletico Madrid som under Diego Simeones ledning varit ett av Europas mest respekterade lag i många år nu. Andraplats i ligan och seger i Europa League i våras – och förra veckan fick man ju en skön start på årets säsong genom att spela hem Supercupen efter förlängning mot rivalen Real. Det är svårt att tvivla på Atletico som ju dessutom kryddat truppen ytterligare den här säsongen, inte minst med Lemar. Då varken Barcelona eller Real har sina allra svettigaste upplagor den här säsongen kan Atletico definitivt utmana om titeln.

Valencia borta tillhör ju dock säsongens svåraste uppgifter. 0-0 här förra hösten och det blir enkelt att spekulera i en jämn match på Mestalla även i år, i synnerhet i en premiär med allt vad det innebär. Feelingen är att båda lagen kan vara ganska tillfreds med delad pott i premiären och krysset till 3,15 är en sund spelidé.

*Oddsen är semifasta och kan ändras.