Bring The Action

Parma är tillbaka – vinner direkt!

Klassiska Parma är tillbaka i Serie A efter en imponerande återhämtning. Det blir lapp på luckan i söndagens comeback hemma mot Udinese och vi säger bra chans till hemmajubel!

Parmas lag i början av 90-talet var väldigt häftigt, med en viss Tomas Brolin i en av de bärande rollerna. Klubben höll ställningarna en bit in på 2000-talet men sedan började problemen. Det kulminerade 2015 då laget dundrade ur Serie A och gick i konkurs. Skickades ner hela vägen till Serie D – men efter att ha börjat om från grunden har Parma löst avancemang tre säsonger i rad och nu är man alltså tillbaka i finrummet. Utan att spränga budgeten har Parma varit aktivt och verkligen försökt att sätta ihop en stadig Serie A-trupp och på pappret tycker vi att man har lyckats ganska bra.

Udinese kommer från en svängig säsong där kontraktet ett tag levde farligt. Även säsongerna innan har varit misslyckade och känslan de senaste säsongerna har varit att Udinese inte riktigt haft koll på läget. Det har saknats såväl stabilitet som spets – och till den här säsongen går det inte att påstå att Udinese ser särskilt mycket starkare ut. Velasquez är en färsking som tränare och något av en chansning. Kanske kan det slå väl ut men här och nu har Udinese onekligen en hel del att bevisa.

En passande premiäruppgift för ett peppat Parma som kommer få häftigt stöd. Det luktar drömstart på återkomsten och vi lirar Parma till 2,65*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.