Bring The Action

Dags att åka ur för Chievo?!

Att ”kvartersklubben” Chievo hållit sig i Serie A så pass länge är egentligen ganska otroligt. I våras levde man dock farligt och nu kan det ”vara dags” för nedflyttning.

Chievo kom upp till Serie säsongen 01/02 och har sedan dess hållit sig kvar, bortsett från säsongen 07/08 då man var nere i Serie B och vände. Otroligt bra gjort och som klubb betraktad har lilla Chievo verkligen skött sina kort rätt. Den mångåriga stommen börjar dock luckras upp – fortfarande finns ett antal jätteveteraner kvar men dessa börjar onekligen sjunga på sista versen. Till den här säsongen har Chievo framförallt tappat sin kreatör Castro samt Inglese, som med 12 mål förra säsongen var ensam i Chievo om att göra fler än fem mål. Tuffa tapp och även om Chievo har försökt fylla på är känslan att den negativa trenden från förra säsongen kan förstärkas ytterligare. Då levde ju Chievo farligt men i sista stund hittade man en vass spurt, avslutade med tre raka segrar och höll sig kvar.

Av nykomlingarna den här säsongen lär Frosinone bli ett givet bottenlag men Empoli ska vara tillbaka för att stanna och även Parma ska kunna bli en hygglig nykomling. Spal avslutade bra förra säsongen och Cagliari har försökt att förstärka – och särskilt många fler räddningsplankor finns inte för Chievo. Nej, den mångåriga Chievo-sagan kan vara på väg att ta slut: vi lirar Chievo att åka ur till oddset 3,75*!

*Oddsen är semifasta och kan ändras.